Gevulde paprika met gehakt 2
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
4 groene paprika's
-
2 uien, fijngesnipperd
-
1 groot blik tomatenvlees in blokjes (800 gram)
-
600 gr gehakt
-
2 teentjes knoflook uit de pers
-
enkele druppels tabasco
-
snuifje zout
-
1 koffielepel gedroogde provençaalse kruiden
-
2 eetlepels paneermeel
-
6 eetlepels olijfolie
|
Bereiding:
|
-
Snijd ongeveer 2cm onder het steeltje van de paprika's een kapje af,
verwijder de zaadjes en leg de kapjes opzij.
-
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's.
-
Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui + knoflook
+ tabasco + zout + provençaalse kruiden + paneermeel.
-
Vul elke paprika met gehakt.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Meng het tomatenvlees met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
-
Giet de tomatensaus in een ovenschotel en schik hierin de gevulde paprika's met gehakt.
-
Plaats de schotel in de oven gedurende 30 minuten op 220°C.
|